søndag den 19. januar 2014

En ny verden



Jeg har lige trukket stikket i nogle dage fra bloggen, da lille J aka den lille padawan kom til verdenen i søndags kl 6.16. 

Nu nyder vi tilværelsen og bruger meget tid på at observere ;-) Det er en helt ny skøn verden.

mandag den 13. januar 2014

Babysengepladsen er klar





Baby-sovepladsen har været klar i et stykke tid nu. Det er så hyggeligt at gå og indrette, selvom pladsen er træng i vores lille lejlighed. Puden og bolden er også vist her og her. Dynebetrækket har jeg syet af stof fra stof2000 og sengeranden har søde Anne været så sød at sy til mig, se den her. Stoffet på den ene side er det samme som stoffet til dynebetrækket og på den anden siden er der noget lilla stjernestof ligeledes fra stof2000.

fredag den 10. januar 2014

Skinkestang



Endnu en 80'er klassikker har sneget sig ind på bloggen.

I sidste weekend havde vi besøg af min australske ven og hans kæreste. Han elsker alt med kød. Da vi var i Australien for 4-5 år siden var vi til barbecue hos ham, hvor vi fik lækre bøffer og tilbehøret var pølser - ja så er stilen ligesom lagt, høhø! Da skinkestang både er dejlig dansk med butterdej og ret så dejlig snasket faldt den i god jord.

Jeg lavede den på følgende måde.

2 stænger skinkestang.

2 pakker butterdej (jeg brugte det fra køledisken som er klar til brug)
1 stor pakke champignons i skiver
2 pakker pikant flødeost (ikke light, det flyder for meget ud)
3 pakker sandwich-skinke i små tern (ca. 450 g)
1-3 tsk sennep (efter smag)
Peber
1 æg til pensling.

Steg champignons i lidt olie. Bland champignons, flødeost, skinke, sennep og smag til med peber.
Rul butterdejen ud og kom fyldet på. Skær evt. ca. 2 cm skrå strimler og 'flet' dejen ind over fyldet. Evt. kan siderne bare lukkes ind over hinanden og pensl tilsidst stangen med et let pisket æg.

Bages i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader.

Lidt 80s, men det smager jo dejligt!



onsdag den 8. januar 2014

Patchwork bold

Jeg har før lavet en patchwork-bold, som var med i en give away, men da der er utrolig mange i vores omgangskreds, som har termin her i januar er produktionen blevet startet igen. Dog er disse lavet delvis på symaskine. Det går noget hurtigere. Den ene bold er dog til eget brug og pynter lige nu i babysengen, indtil der kommer en som bliver stor nok til at lege med den!!!








Boldene er lavet på følgende måde:

Klip 12 ens 5-kanter (jeg brugte bare nogle go-cards)
Ri stof på disse 5-kanter. Jeg havde en rikant på ca. 1,5 cm.
Sy dem sammen så de danner 2 'skåle' med 6 5-kanter hver (dette kan gøres på maskine).
Sy de to 'skåle' sammen men lad en åbning stå så fyldet kan komme i (dette syede jeg i hånden)
Til fyld brugte jeg pudefyld fra en Ikea-pude til 15 kr.


mandag den 6. januar 2014

Betræk til ammepude




Jeg har for noget tid siden købt en ammepude med fossflakes fyld. Der fulgte et lilla betræk med pingvinger med ammepuden. Det var egentligt fint nok, men jeg syntes, at det kunne være sjovt at prøve at sy et betræk selv. Jeg fandt dette elg/rådyrs stof i ikea. Det er ret kraftigt i vævningen, så tænkte, at det ville være godt til puder. Ammepuden er lavet med en kuvert-lukningen og selvom printet er stort synes jeg at det fungerer fint til puder.

Ang. fossflakes ammepuden, kan det varmt anbefales at købe en med sådan fyld. Nu har jeg ikke prøvet at bruge den til det oprindelige formål endnu, men jeg sover ret tit med den for at få hovedet lidt højt (hurra for halsbrand) eller når der skal tv-hygges i sofaen. Fyldet falder ikke sammen og holder formen.




Puden er ca. 35 x 35 cm og er tænkt som en lille pyntepude i babysengen.

søndag den 5. januar 2014

Nytårsforret: rejesalat med mango, ingefær og chili

Nytårsaften tilbragte vi sammen med nogle venner og venners venner.

Menuen bestod af


Nedenfor billederne vil jeg skrive opskriften på rejesalaten - en opdatering af en dejlig 80'er klassikker.  En utrolig nem og hurtig opskrift.






Forretten blev lavet på slump, så mængderne må tilpasses.

Rejer, mango i små tern og snittet forårsløg blandes sammen. Dressingen laves af sesamolie, limesaft, fint revet ingefær, fint snittet frisk chili, salt og peber. Dressingen hældes over reje-blandingen og det anrettes oven på ruccula salat og avodokado skåret i fine skiver.

Vola, en forret som smager virkelig godt og som ingen tid tager at lave.

lørdag den 4. januar 2014

Regnslag til læder-pusletaske


I november var jeg i butikken Strut på Fælledvej i København (de har også en webshop med udsalg ligenu!) for at købe min pusletaske. Pusletasken er i lys læder, og jeg tænker, at den er lidt sart for vinterregn og -slud. 

Derfor har jeg syet dette regnslag i noget gennemsigtigt voksdug med hvide prikker fra stof 2000. Jeg har lavet en klap foran som lukkes med velcro. Regnslaget er måske en lille smule stort, men som uerfaren symaskine-bruger og syer, så fandt jeg det ret så svært, både at sy i det her voksdug men også at måle korrekt ud. 

Jeg har givet 30 kr for det stykke voksdug, som jeg har brugt til tasken, så det er et billigt regnslag.

Det færdige resultat
Mine optegninger
Regnslag undervejs






Regnslag er færdig


onsdag den 1. januar 2014

Godt nytår - med et par tilbageblik



For det første vil jeg benytte dette indlæg til ønske alle et rigtig godt nytår. Jeg er spændt på hvad 2014 bringer.

Ved årsskiftet er det altid populært at lave en status på året der gik, og jeg vil da lige fremhæve et par punkter fra 2013.


  • I august genoptog jeg blogging. Jeg er så små ved at finde mig tilrette i blogverden igen, men jeg prøver stadig nogle forskellige ting af (bla. sponsorerede indlæg). 1000 tak til dem der stadig hænger i og de nye læsere der er kommet
  • I april købte vi vores kat, Elvis 

  • Men det største der er sket i 2013 er at jeg blev gravid og har termin om 2 uger og 1 dag.

    Godt nytår :-)
Related Posts with Thumbnails